Totul a inceput când Rune Chati, care străbătuse deja 3 continente și 44 țări, a găsit ceea ce nu credea că o să vadă vreodată în fața ochilor.
Deși era una dintre ultimele destinații în lunga sa expediție, entuziasmul, speranța și răbdarea îi erau încă parteneri de nădejde.
Dorința de a găsi cele mai pure boabe de cafea era atât de puternică încât în fiecare dimineață pornea la drum cu același gând, să gasească sursa perfectă.

Străbătând zona din nordul Thailandei numită The Golden Triangle, a ajuns intr-un sat miniatural din inima munților, Doi Chaang. Ca nicăieri altundeva, a fost întâmpinat în mica comunitate cu un zâmbet larg și o cană de mare de cafea.
Nu erau mulți, dar oamenii erau extrem de vioi, disciplinați și muncitori, care se susțineau prin producția proprie.
Era un loc desprins dintr-o poveste, unde de la cei mai tineri membri până la cei mai vârstnici, fețele lor blânde emanau pozitivitate prin fiecare por, iar veșmântul le era viu colorat.

Stând de vorbă cu localnicii, în timp ce sorbea în tihnă din cafeaua fierbinte, a realizat două lucruri care s-au așternut la baza bucuriei cafelei. Un prim indiciu a fost cafeaua, un deliciu, iar cel de al doilea este că se afla intr-un sat de fermieri de cafea cu tradiție de câteva generații.
Da, în sfârșit a găsit o nestemată de mult așteptată.
Toate acestea alături de cultura locului l-au determinat pe Rune să își incheie căutările și să pornească cu pași repezi, dar atenți o cafenea mică de specialitate în capitala Bangkok.

Datorită obsesiei pe care o acorda fiecărei boabe în parte, aceasta s-a intitulal inițial Mr. Bean și s-a deschis în toamna anului 2001. Deși visul său prindea formă, la scurt timp a întâlnit un oaspete care avea să ii schimbe viața pentru totdeauna.
Acest tânăr împătimit al cafelei, al cărui nume a dorit să rămână anonim, a observat o oportunitate pe care Rune o omisese, datorită iimplicării sale atât în operare cât și în producție.
Bazându-se pe principii și valori comune pe care cei doi le împărtășeau, au decis să facă un parteneriat prin care să aducă zâmbetul pe buzele tuturor.
Păstrând fundamentul și tradiția deja existentă, au reușit să contureze un concept ce putea fi răspândit la nivel global. Astfel în anul 2003 și-a schimbat infățișarea în actualul Coffeol pentru că noi credem în Coffee for All. În 2005 s-a extins pentru prima dată în afara granițelor către orientul mijlociu. În ziua de astăzi există 17 cafenele în Bangkok, Dubai, Oman și România.
Pe data de 14 Februarie 2013 am deschis larg ușile împătimiților cafelei din Ploiești, iar în anul imediat următor în Centrul Vechi al Brașovului. Urmărind aceleași valori, principii și tradiții ale ospitalității orientale, încercăm să oferim dumneavoastră o experiență unică, Bucuria Cafelei.

Distribuie